Викторина „Аз знам, аз разбирам, аз мога“ организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
ПИЦ 2По повод инициативата на Регионална здравна инспекция – Стара Загора за подкрепа на международните здравни дни, насочени към преодоляване на различни рискови фактори, през май 2019 г. Превантивно-информационният център по зависимости осъществява Информационна кампания „Не рискувай здраве и бъдеще“, с която отбелязва Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН – 19 май, и Световния ден без тютюнопушене – 31 май.

За трета поредна година на 31 май 2019 г. от 11.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – IV етаж, Превантивно-информационният център по зависимости ще бъде домакин на викторина – отборна мисловна игра за знания, под надслов „Аз знам, аз избирам, аз мога“. В нея ще участват ученици от 8 старозагорски средни училища, профилирани и професионални гимназии, както и доброволци от Младежки доброволчески клуб „Дарители на надежда“.

В пет кръга на участниците ще се задават въпроси от различни области на знанието, както и по темите тютюнопушене, ХИВ/СПИН, психоактивни вещества (ПАВ). Разпределени на случаен принцип в 10 отбора от шестима, играчите ще отговарят бързо, като за всеки верен отговор всеки отбор ще получава по 1 точка. Победител ще е отборът, събрал най-много точки. Награда ще бъде удоволствието от играта, интересното интелектуално занимание, новите познания и оползотворените часове сред връстници и приятели.

Училищните директори, респективно психолозите и педагогическите съветници в училищата, съдействаха в максимална степен за организирането на участниците от училищата и за тяхната добра подготовка въз основа на информационните материали относно рисковете за здравето и вредите от тютюнопушенето и употребата на психоактивни вещества, както и за ХИВ/СПИН, които училищата получиха в рамките на информационната кампания.

Всички участници ще получат благодарствени грамоти за представянето си.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн