Кампания „Безопасна ваканция” ще се проведе в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Безопасна ваканция 2014 038На 31 май от 10.30 до 12.30 часа в парк „Александър Стамболийски“ (Алана) ще се проведе кампания „Безопасна ваканция” – инициатива, станала вече традиция и посветена на предстоящата ваканция и Деня на детето – 1 юни.

Проявата е инициирана от ОДМВР, Община Стара Загора, Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Младежкия общински съвет, МКБППМН. В нея съорганизатори и активни участници са БМЧК, РС ПБЗН и отбор “Млад огнеборец”, „Детско полицейско управление”, сектор „Пътна полиция”, „Европа директно” и децата от ОУ ”Кирил Христов”, Шесто ОУ „Св. Никола” и СУ „Васил Левски”.

Под надслов „Безопасна ваканция – Ваканция, здравей! Да играем безопасно” проявата е насочена към ученици от 4-7 клас и нейната и цел е да се привлече вниманието на децата и на техните родители към характерните за ваканционния период рискове и да им предоставят модели за безопасно поведение.

Кампанията включва:

- викторина гатанки по безопасност на движението и обучение по безопасно пресичане;
- демонстрации и обучение по оказване на първа помощ, провеждани от Младежки червен кръст – Стара Загора;
- демонстрации, обучение и блиц-викторина, провеждани от отбор “Млад огнеборец”;
- демонстрации от РСПБЗН;
- конкурси за:
- рисунка на асфалт – организиран от МОС;
- най-оригинални позитивни послания върху балон, организиран от МОС.

В проявата ще вземат участие състави на ЦПЛР и спортни клубове. Децата ще имат възможност да видят полицейски коли, мотори, автомобили за спасителни акции.

Участниците в конкурсите ще получат награди.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн