Хиляди дойдоха на празника на Аязмото в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_7641IMG_7539Малки и големи старозагорци и гости на града се стекоха днес на Аязмото, за да се включат в празника на обновения емблематичен за града парк „Митрополит Методий Кусев“.

Организатори са Община Стара Загора, Народно читалище „Родина 1860“, Туристическо дружество „Сърнена гора“, Клуб „Роден за приключения“, Центърът за подкрепа за личностното развитие, Астрономическата обсерватория, Регионалният исторически музей, Народно читалище „Настроение 2017“ и Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“.

Началото бе дадено в 11.00 часа в зоопарка. Мажоретките от Центъра за подкрепа за личностното развитие представиха танца „С обич“, с посланието към всички да запазят обичта към нашия красив град и зелен парк завинаги в сърцата си.

На откриването присъстваха Иванка Сотирова и Красимира Чахова – зам.-кметове на Община Стара Загора. Тук беше и Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание, както и домакинът доц. д-р Радослав Михайлов, директор на зоопарка.

IMG_7557„В най-светлите дни след Възкресение Христово организираме този голям празник. Това е една реализирана мечта – нашият красив парк да събере старозагорци и гостите на града. Да се радваме на това, което имаме, да го пазим и ценим. След време ще имаме и обновен зоопарк. Да бъдем обединени и да се възползваме от всички инициативи, които прави Общината, защото по този начин възпитаваме подрастващите“, призова Иванка Сотирова.

Красимира Чахова покани гостите на празника да се включат в множеството спортни мероприятия във въжената градина, на площадките за бадминтон, в състезанията по кросфит и др. „Пейте, танцувайте, спортувайте и се забавлявайте“, пожела Красимира Чахова.

На откритата детска сцена се представиха с песни и танци ВС „Усмивки“, ДЮНХ „Жарава“, ДТС “Загорци”, ФА „Траянци”, ФПФ „Цветна китка – слънчева”, Мажоретен състав при ЦПЛР, Клуб „Хип-хоп танци” към ЦПЛР, ВС „Траяна глас”, Детска школа за народни танци към НЧ „Настроение 2017“, Школа за поп пеене към НЧ “Г. Бакалов”, ВС “Розов свят”, ДМФ „Звездопад“, ДЮТС „Броеничка“.

По алеите в зоопарка бяха разположени различни импровизирани ателиета, в които децата можеха да правят цветни мозайки, да рисуват, да моделират и още много други интересни занимания. Любителите на астрономията можеха да се запознаят с основните елементи на съвременните космически апарати и да наблюдават слънцето.

Имаше още много приключения – весело ориентиране, “Да направим бивак на поляната”, разходка в парка с колело и каска.

Най-много бяха чакащите да влязат в новата въжена градина. Там те се забавляваха под ръководството на инструктори от Туристическо дружество „Сърнена гора“.

При голям интерес премина и състезанието по кросфит, организирано от Спортен клуб „Аполон“, в което се включиха много момчета и момичета от различни възрасти.

На бадминтоновата площадка клуб „Сантоша“ организира йога за всички възрасти, имаше тонизиращи гимнастически упражнения с инструктор Анелия Асенова, занимания по бадминтон с треньори от Спортен клуб по бадминтон – Стара Загора и фитнес тренировка.

В аула на „Бага-тур“ също посрещаха гости, пълна бе и Залата на смеха.

Малки и големи се веселиха на Аязмото. Малчугани с радостни усмивки пъплеха по алеите и се забавляваха под благосклонните погледи на родителите си. Всички си пожелаваха да има още много такива празници.
IMG_7596IMG_7630
IMG_7641IMG_7673
IMG_7510IMG_7733
IMG_7611IMG_7658
IMG-3390IMG_7529
IMG_7711
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн