20 години Младежка театрална студия “Сцена 99″ при НЧ “Родина” – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Afish_OstrovskiТази година Младежката театрална студия “Сцена 99″ при читалище “Родина” става на 20 години. МТС „Сцена 99” е създадена от обичания актьор Христофор Недков през 1999 година като общност и приятелски кръг с интереси в сферата на театъра, духовността и културата. В нея участват млади хора от нашия град на възраст 15-20 години. Основните цели са да се въведат участниците в театралното изкуство и актьорската професия чрез история, теория и практика на театъра. Работи се върху пластика на тялото, говорен апарат, актьорски професионални умения чрез провокация на въображение, фантазия, мислене, наблюдение, работа в екип, отговорност, дисциплина и самодисциплина заедно с танцьора и хореограф от Държавна опера – Ромина Славова. Добрата работна атмосфера е условие за разкрепостяване, освобождаване и разкриване на много качества в младите хора, необходими както за актьорската професия, така и за живота и реализацията на личността като цяло. Постигнатите много добри резултати дават на участниците добро, реално самочувствие; доставят удоволствие от доказване на придобити професионални умения и възможности; осмислят свободното време на младите хора.

За 20 години Студията се утвърди в културното пространство на Стара Загора, като реализира всяка година по един нов спектакъл и завоюва своя публика сред всички поколения зрители. Участва с успех в професионалните спектакли на ДТ „Гео Милев” и на Старозагорската опера. Ръководителят на студията и младежите организираха и реализираха 3 издания на Националния уъркшоп на аматьорските театри “Репетиции при отворени врати”. Студията получава високи оценки на много издания на Международния младежки театрален фестивал „Време”, Враца, и е в челните места на аматьорския театър в България. МТС “Сцена 99″ е пълноправен член на БААТ (Българска асоциация на аматьорските театри).

Годишнината си студията посреща с новия си спектакъл: “И най-мъдрият си е малко прост” по А. Н. Островски. Спектаклите са на 4, 5, 18, 19 май, 1 и 2 юни от 19.00 часа в залата на 2 етаж в НЧ “Родина”.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн