Руска делегация посети Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Делегация от Руската федерация, водена от председателя на Асоциацията за икономическо взаимодействие със субектите на Руската федерация Светлана Ануфриенко, посети днес Стара Загора.
Гостите са в България по покана на Министерството на туризма и участваха в Българо-руска кръгла маса „Ролята на туризма в развитието на регионите. Културният туризъм – бъдеще и традиции“, която се проведе във Велико Търново.

В състава на делегацията влизат председатели на регионални структури за развитие на туризма, министри и заместник-министри на туризма и развитието в автономните републики от състава на Руската федерация, ръководители на административни структури, свързани с развитието на туризма, кметове, водещи туроператори, ръководители на висши училища, представители на медии.

В Стара Загора те бяха посрещнати от зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова пред мемориала „Бранителите на Стара Загора“. Руските гости изслушаха беседа за историята на паметника и положиха венци и цветя пред паметната плоча. След това посетиха Руския културен център в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и присъстваха на Фестивала „Пусть всегда будет солнце“. След това разгледаха Музея на религиите, експозициите в Регионалния исторически музей и Античния форум „Августа Траяна“. Гостите ще обсъдят и възможностите за развитие на културен туризъм и посещение на руски групи в Стара Загора.
IMG_6836IMG_6797
IMG_6819
IMG_6888
IMG_6830
#svz

spodelime.com


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн