Трима участници в схема за телефонни измами са задържани при операция на ГДНП и ОДМВР – Стара Загора и Русе

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Telefon mobilenСпециализираната полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на извършвани на територията на страната телефонни измами е проведена на 19 март. Действията са осъществени от криминалисти на ОДМВР – Стара Загора и ОДМВР – Русе, координирани от ГДНП, под наблюдението на прокуратурата. В резултат на планираните действия, към 20:00 ч в гр. Бяла били задържани двама жители на село в Монтанска област, пътували в лек автомобил “Мазда”. При извършено претърсване на колата униформените открили мобилни телефони, сумата от 9970 лв. и златни накити, които по първоначални данни са получени при извършени телефонни измами на териториите на Врачанска и Монтанска област. Малко по-късно в Русе е задържан и мъж от Ветово, който е трябвало да получи пренасяните пари и златни накити.

В хода на разследването е установено, че тримата мъже са съпричастни и към четири телефонни измами, извършени на територията на Стара Загора за времето от 17.12.2018 г. до 28.02.2019 г., при които са отнети общо 24 970 лв. и за които са образувани и се водят досъдебни производства.

На задържаните са повдигнати обвинения и с постановление на РП – Стара Загора е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

* * *
Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми К.К., на 24 г., Д.П., на 50 г. и В.А., на 48 г. по досъдебно производство за това, че на 28.02.2019 г. в Стара Загора, в съучастие помежду си, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали Н.К. заблуждение, като с това й причинили имотна вреда в размер на 5630 лева – престъпление по чл.209,ал.1 вр.чл.20,ал.2 от Наказателния кодекс. Те са задържани за срок от 72 часа.

В резултат на проведените до момента процесуално-следствени действия е установено, че тримата обвиняеми са съпричастни към четири телефонни измами, извършени на територията на Стара Загора за времето от 17.12.2018 г. до 28.02.2019 г., при които са отнети общо 24 970 лв. и за които са образувани и се водят досъдебни производства.

На 19.03.2019 г. e проведена съвместна специализирана полицейска операция от служители на ОД на МВР – Стара Загора и ОД на МВР – Русе за пресичане, разкриване и документиране на извършвани на територията на страната телефонни измами. Около 20 ч., на същата датd в гр. Бяла са задържани двама мъже – В.А. и К.К., пътуващи с лек автомобил, марка “Мазда”. При извършено претърсване на автомобила били намерени и иззети мобилни телефони, сумата от 9970 лв. и златни накити, за които има данни, че са получени при извършени телефонни измами. Малко по-късно в Русе е задържан и Д. П., който е трябвало да получи пренасяните пари и златни накити.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като е внесено искане в Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми, което ще се проведе на 22.03.2019 г.
#tcsnov

share button


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн