Библиотека „Родина“ представя „Животът и смъртта на Людмила Живкова“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
coverДокументалната сага “Животът и смъртта на Людмила Живкова. Биография” с автор Иво Милев ще бъде представена на 27 март (сряда) от 18:00 часа в Галерия „Байер“ в Стара Загора. Ден след представянето на биографичната книга в рамките на Чудомировите празници в Казанлък авторът й ще гостува и в Града на липите.

Това, което е направил Иво Милев, е “едно от най-важните събития в литературата и историята ни за последните години”, казва за книгата стриктният наблюдател на книжния пазар Светлозар Желев и това вече не е малко.

Новата биография на Людмила Живкова е резултат на многогодишен труд на автора. Той работи по темата от 2009 г. във връзка с развитие на проект за игрален филм на продуцентските компании “СИА” и “Камера”. След работа с над 50 000 страници архивен материал, в по-голямата си част неизползван досега, книгата представлява ултимативния биографичен разказ за Людмила.

В центъра на този разказ е личната драма и трагедия на една жена, умряла с чувството, че е предадена, изоставена и излъгана дори от собствения си баща, а смъртта й и до днес продължава да буди загадки.

„Животът и смъртта на Людмила Живкова“ е навременна книга, дистанцирана и ангажирана в еднаква мяра. Иво Милев е подходил с хирургическата точност на хронист. Събрал е детайлите в едно плътно цяло. Оформил е образ, който може да се възприема с хладен разум. Документалната сага не е предназначена да защитава или отрича времето, хората, решенията им. Това е описание, страничен поглед върху всичко възможно, което ги е оформило. Полезността на този труд е безспорна. Но по-важно е, че читателят инстинктивно изгражда доверие към неприсъстващия разказвач.”
Силвия Недкова, редактор

Иво Милев е роден през 1971 г. Завършил е Езиковата гимназия в Ловеч и право в СУ “Св. Климент Охридски”. Дългогодишен юрисконсулт на продуцентските компании “СИА”, “Камера”, “Еф Хикс Камера”, “Чучков Брадърс” и др., впоследствие – до 2010 г. – изпълнителен директор на “СИА” – компанията продуцент на филма “Мисия Лондон”, сериала “Стъклен дом”, “Под прикритие” и др. Сценарист и изпълнителен продуцент на “Отплата” (сериал, Нова ТВ, 2012).

Автор е на документалния роман “КБ” (номинация за наградата за съвременна българска проза “Хеликон”, 2011), биографичните монографии “Николай Ников. 1924-1989. Един парижанин в София” (Национална художествена галерия, 2015) и “Тодор Цонев. Художникът в сянка” (2018) и др. Книгата за Людмила Живкова е с логото на издателство “СЕНС”. Ообем 736 стр, луксозно издание с твърди корици.

Линк към фейсбук:
https://www.facebook.com/ludmilajivkova.knigata
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн