Кметът Живко Тодоров връчи грамоти на първите участници в лагер „Лидери на бъдещето“

STZAGORA.NET
*
За първи път в България Община Стара Загора и Международния младежки център организираха тренировъчен лагер „Лидери на бъдещето” по инициатива и под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

В лагера, който се проведе на 2 и 3 юли на Старозагорските минерални бани, се включиха четири отбора – от старозагорските гимназии ГПЧЕ „Ромен Ролан“, ПГАСГ „Лубор Байер“, ППМГ „Гео Милев“ и СУ „Максим Горки“.

Отборите участваха в различни игри, в които трябваше да покажат лидерски качества, креативност и умение да работят в екип.

Днес участниците в лагера получиха грамотите си от кмета Живко Тодоров. Те споделиха, че са много доволни от обучението, защото в различните игри са демонстрирали уменията си и при всяка един от отбора е бил лидер. Доволни са и от възможността да общуват помежду си, както и от липсата на дистанция между тях и наблюдателите.

„Ще продължим с лагера „Лидери на бъдещето“ и наесен ще разширим обхвата. Вие вече като лидери ще казвате какво да се прави“, предложи Живко Тодоров. Всичките двадесет участници ще бъдат наблюдателите в следващия лагер. Ще им бъде дадена възможност те да измислят някои от игрите. Живко Тодоров благодари на организаторите – журналиста Илиян Илиев, автор на тренировъчните игри, педагогическите съветници от участващите училища и доброволците от Международния младежки център.

На срещата стана ясно още, че идеята е много добра и след време може да се направи специален терен, където да се провеждат обученията.
IMG_6253
IMG_6209 (1)IMG_6250
#
vikdec

viknoeбутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн