В Казанлък осъдиха двама на по две години за кражба на “Фолксваген”

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък са осъдени Д.Ж., на 31 г., и И.К., на 30 г., за това, че на 10 срещу 11 ноември 2017 г. в Казанлък, в условията на опасен рецидив и в съучастие помежду си, чрез използване на техническо средство – ключ, са отнели чужда движима вещ – лек автомобил, марка „Фолксваген Туран“ на стойност 6800 лева, ведно с намиращите се в него мобилна печка за отопление на автомобил, акумулатор, зарядно за акумулатор, детско столче, бебешко кошче, подвижна (сгъваема) бебешка кошара или всичко на обща стойност 7325 лева, от владението на собственика без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 196, ал.1, т.2, вр. чл. 195, ал.1, т.4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал.1, б.“б“, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателният кодекс.

През нощта на 10 срещу 11 ноември 2017 г. извършителите на престъплението са отнели ключа за автомобила от преддверието на жилището на свидетеля И.Т. Осигурявайки си достъп, са извършили кражба и на самия автомобил с всички вещи в него. През следващите дни са продали вещите, а автомобила са предлагали за продажба на части.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък и след проведено съкратено съдебно производство Д.Ж. и И.К. са осъдени на по 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Преди осъждането им, по искане на Районна прокуратура – Казанлък, на двамата извършители е била наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”, считано от 2 декември 2017 г.

Присъдата е влязла в законна сила и понастоящем осъдените изтърпяват наказание в Старозагорския затвор.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн