Депутатът Георги Гьоков ще пита двама министри за мобилния екарисаж край село Калояновец

*
Над 350 души са се подписали под искане от землището им да бъде отстранена подвижната инсталация
*
Georgi Giokov 365Въпроси към министъра на земеделието, храните и горите и към министъра на околната среда и водите ще зададе депутатът Георги Гьоков заради напрежението в старозагорското село Калояновец. На север от населеното място се е настанил подвижен екарисаж, който тревожи жители и работещи в селото. Хората са подали сигнал в Приемната на депутата и на общинския съветник Валентина Бонева, лидер на БСП в община Стара Загора, за да се оплачат от острата и зловонна миризма, която се носи от инсталацията от близо два месеца. Тя е в двора на бившата машинно-тракторна станция на селото, в непосредствена близост до производствен цех.

„Неприятните миризми са през цялото денонощие. Костите и кожите, разнасяни от бездомните животни и отпадъчните води, крият огромен риск от зарази”, алармираха недоволните. Подадени са сигнали до областния управител и до кмета на общината. Над 350 души са се подписали в подписка, чрез която искат от землището им да бъде отстранена подвижната инсталация”, е уточнил кметът на Калояновец Добри Добрев.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн