Изпълнителят на жп надлеза ще изгради за своя сметка временното кръгово движение на Калояновско шосе

STZAGORA.NET
*
След пренасочването на движението между центъра и южния изход на Стара Загора от бул. “Патриарх Евтимий”, поради ремонта на жп надлеза по него, към улиците “Анастасия Тошева” и “Промишлена”, силно натоварено се оказа регулираното със светофари, а впоследствие за няколко дни и с регулировчик кръстовище до “Новотехпром” и “Автобусни превози”.

От вчера проблемът е решен с прилагането на нестандартно решение – на въпросното кръстовище бе създадено временно кръгово движение, направено от подредени в кръг чували с пясък. Поставени са и нови временни пътни знаци, указващи предимството на навлизащите в него автомобили.

Разтоварването на трафика е 100% ефективно и се посреща с облекчение от водачите в Стара Загора, потвърдиха мнозина преминали през проблемния участък.

В социалните мрежи обаче се чуха и критични гласове относно естетиката на временното решение. Мнозина поискаха да се потърси друга форма на организацията му, като чувалите се заменят с друга конструкция.

Такава е предвидена и по нея се работи, съобщи за stzagora.net зам.-кметът на Общината Йордан Николов. Вече е поръчана доставката на два вида оградни елементи от типа “Ню Джърси”, с които ще бъде изградено потвърдилото ефективността си кръгово кръстовище. Очаква се изпълнението на поръчката и изграждането на конструкцията да стане до 1-2 седмици, в първите десетина дни на юли.

Разходите по създаването на временното пътно съоръжение ще бъдат поети от изпълнителя на новия жп надлез – Трейс Груп Холд, уточни още зам.-кметът.

Още по темата: ТРЕЙС ще реконструира надлеза над жп-линията в Стара Загора
657365862

Снимка:  http://bnr.bg

Нови пътни знаци са поставени директно върху кръга. Снимка: Радио Стара Загора

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн