Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 22-24 юни 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 22 до 24 юни са отчетени близо 90 сигнала. Граждани са подали информация за над 30 неправилно паркирани МПС в града.

Шофьор на автобус от градския транспорт ще бъде санкциониран според Правилника на дружеството. Полученото оплакване е за некоректно поставена табела за автобусна линия №24.

Екип на общинското звено „Контрол – екология и чистота“ е съставил Акт за установяване на административно нарушение по сигнал за силна миризма в жилищен вход от домашно куче. За бездомни животни е подадена информация около кръстовището на ул. „Иван Вазов“ и „Августа Траяна“. Гражданин е сигнализирал за жена, хранеща безпризорни котки, до блок №60 на бул. „Цар Симеон Велики“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Постъпил е сигнал за деца, които в близост до пешеходната пътека на ул. „Христо Ботев“ №4 са изровили земна маса и са я събрали на купчини, за да я прескачат с велосипеди. За младежи, разхождащи кучета в строителен обект, също има подадено оплакване.

Над 10 са сигналите за силна музика от заведения през почивните дни, както и от струпване на шумни компании на открито в тъмната част на деня.

След получена информация на Горещия телефон е ремонтиран паркомат. Премахнати са изсъхнали клони от тротоари. Обезопасен е отворен електрически стълб, създаващ предпоставка за инцидент в кв. „Железник“. Сигнализирано е за компрометирана детска катерушка в парк „Пети октомври“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн