Осъдиха четирима в Стара Загора за опит за убийство по хулигански подбуди

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора са осъдени четирима мъже за опит за убийство по хулигански подбуди. 21-годишният С.И. е осъден за това, че на 2 май 2016 г. в гр. Раднево, обл. Стара Загора, направил опит умишлено да умъртви двама мъже, като в единия случай е действал в съучастие с А.И., Д.А. и К.И., като опитът за убийство е извършен по хулигански подбуди и макар и довършен, не са настъпили предвидените от закона и искани от дееца общественоопасни последици – престъпление по по чл. 116, ал. 1, т.4 и т. 11, във връзка с чл. 115, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с чл.18, ал. 1 от Наказателния кодекс. Окръжен съд – Стара Загора е наложил на С.И. наказание от 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той е осъден да заплати на граждански ищец сумата от 25 000 лева обезщетение за претърпени имуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва, считана от датата на увреждането.

41-годишният К.И., 25-годишният Д.А. и 23-годишният А.И. са осъдени за това, че на 2 май 2016 г. в Раднево, в съучастие, и със С.И. като извършител, направили опит умишлено да умъртвят едно лице, като опитът за убийство е извършен по хулигански подбуди и е останал недовършен по независещи от дееца причини – престъпление по чл.116, ал.1, т.11, във връзка чл.115, във връзка чл.20, ал. 2, във връзка чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс. Окръжен съд – Стара Загора е наложил съответно: на К.И. наказание от осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим, на Д.А. наказание от пет години лишаване от свобода при първоначален строг режим и на А.И. наказание от четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн