Ангел Джамбазки: Нямаме никаква причина да използваме именната система на тези, които унищожиха Стара Загора

STZAGORA.NET
*
P1390377Ляво-либерални и протурски аргументи работят заедно срещу преименуването, според евродепутата и зам.-председател на ВМРО
*
“Искам да поздравя местната ни организация, която заедно с другите колеги от формат “Обединени патриоти” успя да направи нещо, което отдавна трябваше да бъде направено в района на Стара Загора, а именно – да замени неподходящи наименования от турско-арабски произход с български”. Това каза в Стара Загора пред представители на медиите днес евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

“Беше много тежка битка на нашата местна организация, г-н Андонов се занимава с това от години – допълни Ангел Джамбазки. – Възстановена бе една историческа справедливост. Имаше много неподготвени коментари от хора, които само са чували за Града на липите, но не са се запитвали защо улиците тук са прави. А те са прави, защото градът е бил напълно опожарен и унищожен, а населението – избито от башибозук и турска войска.”

Изводът, който евродепутатът направи, е категоричен: “Така че ние нямаме никаква причина да пазим травматични спомени от миналото, като продължаваме да използваме именната система на тези, които са разорили града и са избили неговите жители. Няма такава причина. Всички други аргументи са ляво-либерални или протурски, които по някакъв начин работят заедно. Това също е много показателно. Забележете кои защитават турско-арабските наименования.”
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн