С улов от над 16 кг старозагорец пребори конкуренцията на състезанието по риболов на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД

STZAGORA.NET
*
IMG_7580IMG_7584С улов от 16,170 кг старозагорец пребори конкуренцията на състезанието по риболов, организирано от най-голямата топлоелектрическа централата в България „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. 49-годишният Влайчо Влайчев закачи на куката няколко сома, шарани, червеноперки и платики и безапелационно грабна първото място.

Престижното второ място зае Евгени Василев, на 50 г., от Стара Загора. Той успя да извади 10,410 кг риба от водите на яз. „Овчарица“. Място в челната тройка намери и старозагорецът Христо Иванов с улов от 9,020 кг. Четвъртата награда си заслужи 18-годишният Иван Гинчев, също от Стара Загора, като сложи на кантара 8,775 кг риба. Той получи и приза за най-млад рибар. Пети в подреждането се нареди старозагорецът Въльо Желязков с 8,085 кг хваната риба, а шеста позиция зае Йордан Ангелов с улов от 8,030 кг.

По традиция „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД присъди и поощрителни награди. Призът „Най-опитен рибар” получи 77-годишният Въльо Профиров от Стара Загора. За „Най-атрактивен рибар“ бе определен Петко Ников от Раднево.

Състезанието се проведе за девета поредна година и отново привлече рибари от различни краища на България. Участници имаше от Пловдив, Ямбол, Казанлък, Стара Загора, Нова Загора и други. Общият улов, който рибарите извадиха от водите на язовир „Овчарица“, е над 120 кг.

„Изключително удовлетворен съм, че и тази година състезанието по риболов, което организира централата, се радва на такъв голям интерес. Включиха се над 80 човека. Желаещите бяха много повече, но просто капацитетът на бреговата ивица край стената на язовир „Овчарица“ не позволява по-голям брой участници. Хубаво е, че именно тук хората решиха да се насладят на хобито си и да прекарат съботния ден. Фактът, че всяка година нашата инициатива събира толкова много рибари от различни краища на България, е достатъчно показателен за това, че тя се превърна в една много хубава традиция.“, заяви заместник изпълнителният директор на централата инж. Михаил Митков.

Състезанието продължи четири часа, като рибарите имаха право да използват единична рибарска пръчка с най-много четири броя куки. Всеки от тях можеше да хвърли захранка в своя коридор преди официалния старт на състезанието, обявен в 09.00 часа. На участниците бе разрешено използването на жива риба за стръв, а всяка уловена маломерна риба бе върната във водите на язовира, съгласно изискванията на закона. И тази година ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД предостави възможност на всеки състезател да задържи улова си, ако желае.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн