Празникът на розата в Казанлък днес – най-красивият, най-вдъхновяващият, най-ароматният

STZAGORA.NET
*
Като тържество на младостта, на красотата, на възраждането определи днешния Фестивал на розата в Казанлък председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. „Това е празник на сърцето, на сърцатите казанлъчани, които години наред пазят тази традиция!“, заяви тя в приветствието си към кмета на Казанлък Галина Стоянова, Старозагорския митрополит Киприан, министъра на българското Европредседателство Лиляна Павлова, министъра на туризма Николина Ангелкова, заместник-председателя на Парламента Емил Христов, народни представители от Старозагорския избирателен район, Областния управител в Стара Загора Гергана Микова, представители на Дипломатическия корпус в България, стотиците приятели и гости на Казанлък.

Красивият Фестивал на розата 2018 с пъстрата кулминация – 5-километровото шествие „Мъдростта на розата“, събра в центъра на града над 150 000 гости и повече от 5000 участници в пищния парад.

Всички те бяха топло посрещнати от Кмета Галина Стоянова. „115-те празници направиха Казанлък столица на розите с избора на своята 50-та Царица Роза Михаела Хаджиева. Казанлък днес е световна столица на лютиерството с деветия Международен фестивал за съвременно лютиерство на името на Антонио Страдивари“ – отбеляза тя.

Празничният ден по традиция започна с пресъздаване на ароматния ритуал „Розобер“ в розовите градини край Казанлък. Преди смайващия танц многобройните официални гости, участници и хиляди туристи от цял свят бяха поздравени от Лиляна Павлова, която неотлъчно вече седма година поред участва в тържествата, които, по думите й, сега увеличават разнообразието на проявите в Европейската година на културното наследство. Тя благодари на местните власти, че правят празника достъпен за хората от цял свят.
20 (8)18
12 (2)10 (3)
8074
5776
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн