Живко Тодоров: Най-важното сега е да напълним с нови предприятия индустриалната зона на Стара Загора

STZAGORA.NET
*
P1380273За мен най-важното е да развием новата индустриалната зона “Загоре”, да я напълним с нови предприятия, да дадем работни места и конкуренция на региона, за да може по този начин да се вдигнат работните заплати, каза в предаването “Беновска пита” кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

“Защото колкото повече предприятия и инвестиции има, толкова по-голям е шансът да се вдигне работната заплата – обоснова се той. – Хората искат това – по-високи заплати и работни места. И в общината ще влязат повече данъци.”

Живко Тодоров напомни, че в Стара Загора има кадри, които могат да бъдат и на по-високо ниво. Затова на града и общината са нужни производства с висока добавена стойност, с привлечени в тях квалифицирани кадри, така че да може да се повиши не само качеството на работата, но и да се постигне ръст на работните заплати. “Не е достатъчно само да привлечем един инвеститор, който иска да дойде, за да назначи на минимална работна заплата работниците и трудът им да е с ниска добавена стойност” – каза Живко Тодоров. В момента, по думите му, интерес към индустриалната зона “Загоре” проявяват инвеститори от различни сектори.

Относно законопроекта за общинската полиция, изготвен по идея на старозагорския кмет, последната информация, която той сподели по време на интервюто, е, че се очаква текстът скоро да влезе за разглеждане в пленарната зала на Народното събрание. Целта е общините да получат правомощия сами да упражняват ефективен контрол върху спазването на законността на своя територия.

Запитан за гласуваното от Общинския съвет връщане на българските имена на над 800 местности, носещи досега турско-арабски названия, наследство от 500-годишното турско робство, Живко Тодоров отбеляза, че зад предложеното от Обединените патриоти решение са застанали всички представени в местния парламент партии.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн