Право на отговор: Относно заравнения терен в парк Бедечка

STZAGORA.NET
*
1 (1)В отговор на публикацията ни „Заравниха нов терен в парк „Бедечка“ – въпреки забраните“, която публикувахме на 26 април, получихме отговор от собственика на терена Радослав Джамбазов. В него се казва следното:

Става въпрос за наш терен в квартал „Бедечка“ и не мога да остана безучастен. В медийното пространство се разпространява поредната неистина за собствениците в кв. „Бедечка“.

Да, за тези терени действа строителна забрана, но „Забрана за строителство“ и тя не забранява почистване, поддържане на терените в добър вид, ограждане и облагородяване. Като първото почистване на терена започна още на 14.05.2016 г. Много преди предприетите срещу нас собствениците действия.

В акта е написано, че са унищожени две групи картотекирани дървета, група от айлант – 25 бр. и яйновалистен явор – 22 бр. с диаметър на стеблото от 8 до 20 см, с височина 15 м, 15-годишни, което НЕ отговаря на истината. Ами то това си е цяла гора!!! В действителност така описаните групи НЕ съответстват на реалността и НЕ съвпадат с фактическото състояние в парцелите. Не сме унищожили растителност. На мястото в парцела имаше само изсъхнала самонастанила се и непроходима саморасла растителност като трева и див орех (айлант) например, с диаметър от 1,5 см до 3,00 см, която почистихме. Всичко увито с изсъхнали лиани, задушаващи маркираните дървета, купища боклуци, бетонни плочи, и подравнихме терена. Всички надписани с номера дървета са запазени!!!

Теренът си е частна собственост и аз като собственик намирам за уместно да си заградя имота и да го облагородя. Той е наследство от дедите ми.

През всичките тези години общината постоянно възпрепятства собствениците. Такъв е и случаят в момента. Затова сега там е конгломерат от сметище. В момента не можете да си представите каква мръсотия е под така красивата зелена трева. Има вероятност да плъзне епидемия. Ще видите от самите снимки преди и след почистването.

Преди пет години общината ни изпрати писмо с което ни задължава да си почистим терените от строителни и битови отпадъци, при неизпълнение ше ни бъде съставен акт. След това имаме издадени две разрешителни за почистване, а сега след като го почистихме и изпълнихме предписанието на общината, същата ни написа акт. Защо?

И понеже все нас, собствениците, обвиняват, потъпкват, обиждат, съм подготвил снимков материал за почистванията: от общината със същата техника на 04.09.2017 г. и почистването на див орех от ЕВН на 18.03.2017 г. в нашите парцели. Освен тях в частната територия влизат да „чистят“ и от „Запазете Бедечка“, на които общината предоставя техника. За тези почиствания никой не направи проблем и не им състави акт, че са почистили и заравнили терена. А нас ни санкционираха с акт за почистването!

Какво излиза в крайна сметка? Всеки, който си пожелае, може да почиства в кв. „Бедечка“ безпроблемно, безнаказано, но влязат ли собствениците да си чистят парцелите, започва едно говорене, обиди, писане на актове и т.н.

С уважение: Радослав Джамбазов
456456455445645645542
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн