Велоклуб „Зарата“ организира Великденски маратон на 22 април

STZAGORA.NET
*
620fd57f54364a54c1adb8d996cfdd3dСтарозагорският велоклуб „Зарата“ ще проведе традиционния си Великденски маратон на 22 април (неделя) с обновен регламент. Освен състезанието за аматьори и професионалисти колоездачи, в маратона тази година се включва и нова дисциплина – планинско бягане. До момента заявка за участие са подали над 150 души, съобщи председателят на клуба-организатор – Живко Желязков. Проявата е включена в спортния календар на Община Стара Загора и се провежда с подкрепата на Туристическо дружество Сърнена гора.

Награди за бягане и надпревара с колелета ще има за големите и за малките участници, като за децата няма предварително записване. Записването продължава, а в 8,30ч. в неделния ден ще бъде раздаването на стартовите номера.

Стартът за малките ще бъде даден в 10,00 ч. на 22.04. на обичайното място за провеждане на Маратона- площадката под игрищата за бадминтон на Аязмото. В 11,00 ч. оттам ще тръгнат и големите, разделени в два класа- Хоби и Професионалисти.

В 11,15 ч. ще тръгнат и бегачите. Трудността на маршрутите в състезанието е съобразена с възможностите на спортистите и възрастовите им групи. Повече ще бъдат и подкрепителните пунктове с храна и напитки за бегачите.

Времеизмерването ще се извършва с електронна чип система с междинни контроли.
#

nov

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн