Стара Загора е домакин на Държавен турнир с малокалибрено оръжие

STZAGORA.NET
*
c9b14627bdf3d22cefa8c2965320c6d0В Стара Загора днес и утре се провежда Държавен турнир с малокалибрено оръжие, организиран от клуб по спортна стрелба „Августа 1992“ и Община Стара Загора.

„На стрелбището в квартал „Лозенец“ очакваме над 40 стрелци от 7 клуба, във всички възрасти“, съобщи Георги Кочеренко, президент и треньор на клуба. Надпреварата започна днес, а първи пред мишените застанаха участниците на 25 метра с пистолет и стрелба с пушка легнал. Утре, предстоят стрелбите на 50 метра с пистолет и с пушка от три положения, легнал, прав и на коляно.

По-късно днес ще се проведе заседание на Управителния съвет на Българския стрелкови съюз. „На това заседание ще бъде разгледана възможността през месец юни в Стара Загора да бъде организирано провеждането на Държавното първенство с малокалибрено оръжие“, допълни Георги Кочеренко. От старозагорския клуб на стрелбището в двата дни ще се изявят няколко състезатели – по един на пушка и на пистолет при момчетата, една участничка при момичетата на пистолет, един състезател при юношите с пистолет, на „бърза стрелба“ и трима участници при мъжете.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн