Старозагорци понесоха 300-метровия национален флаг към мемориалния комплекс “Бранителите на Стара Загора”

STZAGORA.NET
*
54689690863 mart 1Паметното шествие под наслов „За Свободата… Да развеем българското знаме!“ потегли малко след 11.00 часа към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, понесен за четвърта поредна година от 200 военнослужещи от Втора Тунджанска механизирана бригада и целия гарнизон, както и от много старозагорци. Националният трибагреник е съпроводен от идентични с оригиналите копия на Самарското знаме и знамето на старозагорските въстаници.

След около половин час на Мемориалния комплекс “Бранителите на Стара Загора” ще започне тържественият ритуал за поднасяне на венци и цветя под наслов „Пред падналите за България – поклон!“.

Празничният ден ще продължи след това с голям празничен концерт на Общинския фолклорен ансамбъл „Загоре“, ансамбъл „Зорница“ при НЧ „Св. Климент Охридски -1858“ и много самодейни състави от града. Режисьор на събитието и тази година е директорът на Драматичен театър „Гео Милев“ Ивелин Керанов, с помощта на ръководителя на ансамбъл „Загоре“ Христо Иванов.

Регионалният исторически музей работи днес за посетители от 10.00 ч. до 18.00 ч. с вход свободен. В момента и от 14.00 до 15.00 ч. се провеждат демонстрации на оръжие от Руско-турската освободителна война 1877/78 г. и образци на опълченски униформи.

Градската художествена галерия също е отворена с вход свободен за посетители от 10.00 ч. до 18.00 ч.
Treti mart
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн