Окръжна прокуратура – Стара Загора образува досъдебно производство за пране на пари

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKДосъдебно производство е образувано срещу неизвестен извършител за това, че в периода 12.07.2016 г. – 01.08.2016 г. в гр. Казанлък повече от два пъти пъти са били извършени финансови операции с имущество, за което се е знаело или предполагало, че е придобито от престъпление – престъпление по чл. 253 ал.3 т.2 вр. с ал.1 Наказателния кодекс.

През 2017 г. е бил получен сигнал от Интерпол – Атина за провеждано в Гърция разследване за измама на гръцки гражданин. Общо щетата за гръцкия гражданин била в размер на 8691 евро. Установено е, че парите били превеждани по сметка, открита в банка с клон в Казанлък, на името на търговско дружество. Парите от Гърция били получени по тази сметка на няколко пъти, като веднага след това част от тях били превеждани по друга сметка, а част от тях теглени на ръка. Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 253, ал.3 от НК, е лишаване от свобода от 1 до 8 години и глоба от пет хиляди лева до двадесет хиляди лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн