Общински служители в Стара Загора се обучават в областта на наследяването и осиновяванията

STZAGORA.NET
*
IMG_6072IMG_6071В общинската зала „П.Р. Славейков“ днес започна семинар-обучение за общински служители в Стара Загора. Те ще получат разяснения и ще имат възможност да зададат въпроси по прилагането на законодателството в сферата на наследяването и осиновяванията.

Приветствие към присъстващите служители от отдел „Гражданско състояние“, кметове, кметски наместници, технически сътрудници в кметствата на територията на общината отправи секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов. Той благодари на държавния експерт на Главна Дирекция “Гражданска регистрация и Административно обслужване” Петя Буланова, която ще бъде лектор на семинара. Иванов отбеляза, че това обучение се провежда заради интереса на служителите към темата и желанието за подобряване на административното обслужване на гражданите.

Семинарът започна с лекция, посветена на определянето на кръга от наследници, реда на наследяване и издаването на удостоверения за наследници. По-късно ще бъде направен преглед на законодателството в областта на наследяването.

Участниците ще бъдат запознати и с практически примери за наследяване, видовете осиновявания и издаването на удостоверения за наследници и законодателството, което ги регламентира.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн