Старозагорец организира във Франция изложба “България – съвременното изкуство”

STZAGORA.NET
*
IMG_4363В партньорство с Българо-Френската културна асоциация в Noisy-le Grand (4-та зона на Париж ), вила Катала (културно средище, където всяка седмица се провеждат концерти, изложби, театрални представления) ще представи групова изложба на български художници. Събитието е организирано от старозагореца Ивайло Иванов. Ще бъдат представени грандиозните картини на Николай Панайотов, рисунките и картините на Константин Константинов, играта на цветове на Христо Бозуков, картинните композиции на Лариса Илиева, също така картините, мозайките и скулптурите на организатора Ивайло Иванов.

Експозицията включва 60 произведения от петимата автори, и е подредена в 3 зали. Ще се проведе от 3-ти до 31-ви март, с вернисаж на 10 март от 19:00 ч. Предвидена е и конференция върху българската история на 17 март.

Изложбата се провежда под патронажа на българското посолство в Париж, като на откриването ще присъстват посланикът на България във Франция Ангел Чолаков и кметът на Noisy-le Grand Brigitte Marsigny. На входа на вила Катала ще се развее българското знаме – изложбата е изцяло с български характер.

Вила Катала е разположена в голям парк с редки растителни и дървесни видове и модерни скулптури. По време на вернисажа ще могат да се опитат български ястия и български вина.
IMG_4365
IMG_4364
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн