Общинският съветник Янко Янков организира голямо обществено обсъждане за реда в детските заведения

STZAGORA.NET
*
Deca v detska gradinaОбщинският съветник Янко Янков от гражданска група “Истината за Стара Загора” организира голямо обществено обсъждане за даване на посока и вземане на решение за промяна на реда и организацията в ясли, детски градини и училища. Дискусията ще се проведе на 19.02.2018 г. (понеделник) в залата на Общински съвет Стара Загора - зала “Славейков” от 17:30 ч.

Необходимостта от това е продиктувана от зачестилите напоследък в страната случаи на агресия и насилие в детски градини и училища, както от преподаватели към деца, така и от деца към деца, а също и от деца към възрастни.

На срещата са поканени и са потвърдили присъствие областният управител на Стара Загора Гергана Микова, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иванка Сотирова, всички депутати излъчени от Област Стара Загора, с изключение на депутатите от БСП, от които се очаква потвърждение.

На срещата ще присъстват и директорите на всички ясли, градини и училища, учители, психолози, началникът на отдел на “Закрила на детето” Мария Николова, началникът на Регионалното управление на образованието Татяна Димитрова, общински съветници и много родители. Изпратена е покана за участие и на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Идеята на Янко Янков за тази обществена дискусия е да се събере цялата изпълнителна и законодателна власт от Стара Загора, да се обсъдят проблемите с гражданите и да се вземе решение кое и как трябва да бъде променено в образованието, след което тези решения да бъдат внесени от депутатите за гласуване в пленарна зала и промяна на законите.

Срещата е мотивирана от протестите, които се организират по градовете и яхането на проблема от различни политици, които дезинформират гражданите, дават им напразни надежди и обещания за неща, които реално не могат да се случат и по този начин озлобяват хората един срещу друг и поставят родителите срещу хората, които обучават децата. С протести не се постига нищо освен всяване на суматоха, демократичният и европейски начин е с разговори, беседи, диалози до постигане на консенсус и вземане на най-правилното решение – сподели Янко Янков. – Искам Стара Загора да даде пример как трябва да се работи с властта и хората, избрани от нас да покажат, че защитават единствено и само нашите интереси, а не нечии други. Надявам се, че и други градове ще последват нашия пример и такива важни въпроси ще се решават по този начин – културно и цивилизовано, а не с протести и насаждане на омраза, защото само заедно и обединени сме по-силни.”
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн