Заместник-кметът Красимира Чахова участва в среща на високо ниво на министрите на туризма от ЕС

STZAGORA.NET
*
IMAG1740IMAG1733Заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова участва в срещата на високо ниво на министрите на туризма в 28-те държави членки на Европейския съюз и министри от държавите от Западните Балкани – Албания, Сърбия, Македония, Косово, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия и Турция. Форумът, под председателството на българския министър на туризма Николина Ангелкова, се провежда в София и е част от календара на българското председателство на Съвета на ЕС.

Събитието е под надслов „Туризъм и икономически растеж“ и поставя фокус върху ролята на туристическата индустрия за просперитета на икономиката, за регионална интеграция и мир. Приносът на туризма в икономическия растеж, проблемът от последните години за туризма и сигурността и новите предизвикателства и възможности пред отношенията между Европа и Китай също ще бъдат сред обсъжданите теми. Участниците ще имат възможност да споделят кратки истории за успеха по отношение на туристически проекти в съответните си страни.

Министрите ще дискутират и развитието на споделената икономика и свързаността между хората и регионите, както и прилагането на регулаторните политики на ЕС в туризма. Ще бъдат обсъдени и мерки за подобряването на сигурността в курортите.

На форума присъстват еврокомисарят по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска и генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн