Правят анкета с родители за видеонаблюдението в детските градини в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_5600IMG_5605Да бъде направена анкета с родителите на деца, посещаващи детските градини в Стара Загора, за въвеждане на видеонаблюдение – това решиха на съвместна среща днес родители и директорите на всички детски градини. Родителите трябва да отговорят на въпроса „Желаете ли да бъдат поставени камери за видеонаблюдение в занималните на детската градина?“. Срокът е до понеделник.

„След като има обратна информация, може да се направи по-голямо обществено обсъждане, в което да се включат и преподаватели от Педагогически факултет на Тракийския университет“, коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарни дейности в Община Стара Загора.

„Не сме дошли да търсим виновни, а превантивно да направим така, че да няма случаи като в Бургас, да има контрол“, сподели Тенчо Тенчев, родител на дете, посещаващо градина. По думите му учителите трябва да са спокойни, проблеми винаги има, но въпросът е да има диалог.

„Благодаря Ви за гражданската позиция, мога да Ви уверя, че когато има сигнал, администрацията реагира мигновено“ – каза зам.-кметът Сотирова. Тя разказа и за някои от проблемите, които своевременно са били решени. Според нея администрацията е длъжна да създава най-добрите условия за децата.

Родителите предложиха проблемите да се решават с много срещи – да има повече разговори с учителите. Те отново декларираха, че не са врагове на учителите и искат заедно с тях да решават проблемите.

Росица Проданова, родител и учител в прогимназиална степен, се обяви срещу въвеждане на видеонаблюдение. Според нея решението трябва да бъде диалог, намаляване на децата в групите и увеличаване на персонала. „Не война, а разбиране, изключение са неморалните педагози“ – каза още Проданова. По думите й моралната съвет и отговорност трябва да са на целия екип, а не само на директора. Тя призова родителите да търсят всички отговорни институции при проблем в детската градина.

„Освен диалог, трябва да има и доверие от страна на родителите“, коментираха директори.
#
vikdec

viknoeбутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн