Народни представители и институции обединяват усилия за превенция на бракониерния риболов

STZAGORA.NET
*
IMG_7936 (Large)Законодателни промени, повече права на инспекторите при акциите и привличане на кадри в различните служби поискаха представители на институции и неправителствени организации. Това стана ясно от проведената първа работна среща по инициатива на народните представители от ГЕРБ Борис Кърчев и Радостин Танев, подкрепена от областния управител на Стара Загора Гергана Микова. Темата с превенцията на незаконния риболов обсъждаха представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Областна дирекция по безопасност на храните, Държавно горско стопанство , ОДМВР, както и доброволците от СНЦ „Централна рибно-опазваща организация“.

„Въпросите, които днес обсъждаме, поставиха пред нас представителите на ЦРОО. Радвам се, че представители на отговорните институции откликнаха на поканата ни за среща, защото само синхронната работа води до ефективни резултати“, каза депутатът Борис Кърчев.

По време на работната дискусия по проблемите с бракониерния риболов стана ясно, че Старозагорска област се намира в първите места по добри резултати, като тенденцията е спад в нарушаването на установените норми за риболовна дейност.

„Поставихме началото на една конструктивна комуникация и съм убеден, че ще има резултат от общите ни действия, за да запазим рибното богатство в страната ни, както и да има по-добри условия за работа на инспекторите от различните агенции“, подчерта Радостин Танев.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн