Горещ телефон на Община Стара Загора – обобщение на сигналите, получени през почивните дни

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 от 9 до 11 февруари са подадени близо 80 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 20.

Постъпил е сигнал за поставяне на транспарант на оградата на детска градина в кв. „Три чучура-север“. След проверка от отделите „Наеми и рекламна дейност“ и “Контрол, екология и чистота“ на Община Стара Загора, е съставен акт.

На Горещия телефон е съобщено и за бездомни и агресивни кучета в кв. „Железник“ и около Съдебната палата. Няколко са и сигналите, свързани с домашни животни. Съставен е акт за административно нарушение на собственик на куче, порода „Хъски“, което е било затворено на тераса. Гражданин е съобщил, че му е оставено за отглеждане куче, което не е негово и желае да бъде прибрано. След направена проверка от екип на Отдел „Контрол, екология и чистота“ е установено, че подаващият сигнала е във видимо нетрезво състояние, а кучето е предоставено от негов близък. Информацията е подадена към Общинския приют за животни за реакция. В кв. „Железник“ е съставен акт и на собственик на куче, порода „Кангал“, което е било пуснато за свободна разходка.

Получен е сигнал за наводняване на мазета на жилищен блок, причинено от щети от кореновата система на дърветата около него – в района на ул. „Братя Жекови“, в отсечката на ул. „П. Парчевич“ до бул. „Св. Патриарх Евтимий“. Сигналът е предаден към дежурен екип на „Напоителни системи“ за становище.

През почивните дни има и сигнали за силна музика от три заведения в града – в района на ул. „Никола Икономов“ №32, ул. „Капитан Н. Андреев“ №4 и ул. „Майор Тодор Кавалджиев“ № 179. Подадена е информация и за липса на улично осветление в част от кварталите „АПК“, „Три чучура-юг“ и „Железник“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн