Община Стара Загора организира публично обсъждане за оградата във Второ основно училище

STZAGORA.NET
*
Vtoro osnovno uchilishteПроблемите с подпорната стена и наклонената ограда на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ ще обсъдят на среща, организирана от Община Стара Загора и Второ основно училище, родители и граждани. Тя ще се проведе на 5.12.2017 г. от 17.30 часа в зала „Петко Славейков“ в Община Стара Загора.

В Констативен протокол от 11.07.2017 г. на комисия, назначена със заповед на кмета на Община Стара Загора, са направени следните констатации:

По южната граница на имота на ІІ основно училище “П.Р.Славейков” има ограда с подпорна стена с височина от 1,20 до 2,00 метра, върху която има ажурна част. Оградата е наклонена към тротоара и има пукнатини, с което представлява заплаха за минувачи и учащи. В южния участък е и главният вход към двора и училището. Пукнатините са получени от корените на 9 дървета, засадени преди около 40 години в близост до оградата, което не отговаря на изискванията за отстояния на дървета от регулационна граница на имот. За растителността в имота има изготвено експертно становище и фитосанитарна оценка за състоянието на съществуващата растителност.

На основание направените констатации и съгласно чл. 195, ал. 1 от ЗУТ, Комисията предлага: да се извърши изсичането на 9 броя дървета и премахване на корените им; да се възложи проект и да се изгради нова ограда с подпорна стена по южната граница на имота на училището.

Към момента е възложен проект за „Подпорна стена и ограда по южната граница на ІІ основно училище „П.Р.Славейков“ в УПИ І-3317 за училище, кв. 9102, по плана на гр. Стара Загора“, който е внесен за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата, тъй като II OУ “П. Р. Славейков“ е паметник на културно-историческото наследство от местно значение и попада в обхвата на археологическия резерват „Августа Траяна“.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн