Мария Донева представя в Стара Загора първата си книга с разкази

STZAGORA.NET
*
coverМария Донева, Библиотека “Родина”, Книжарница “Приятели” и Издателство “Жанет 45″ ви канят на 29 ноември (сряда) в 18:00 часа на СРЕЩА С АВТОГРАФ И ПРЕМИЕРА на първата й книга с разкази „КАК СПРЯХ ДА КРАДА“. Томчето идва на бял свят след повече от дузина чудесни стихосбирки на Мария Донева.

„В сборника има фантазии, мечти, сънища и смешки. Чувства, преоблечени като птици и животни. Предмети, които преживяват приключения. Жаба, която копнее за съвършената красота. Костенурка, която страда, че е напълняла, и затова не иска да идва пролет. Бездомен домашен дух. Бабичка с колт. Скелетът на Хемингуей. Бухал, който търси да купи крем против слънчево изгаряне. Това е част от моята колекция от носталгии и очарования. Писането на тази книга беше като детска игра и най-голямата ми надежда е четенето й също да се усеща така.“

Замесени са от същото тесто като стихотворенията, нали? С тях любовта идва тихо като перце от дим, щедро – с шепа лъскави череши и меко като слънце, но и сигурно като декември.

И така, на 29 ноември вечерта ние с Мария ще ви чакаме в книжарница „Приятели“ (бул. “Цар Симеон Велики 118). Тя ще ви почете, а вие ще питате за още.

След тази среща, по стара традиция, и декември спокойно ще може да се развилнее, защото на вас вече ще ви е коледно и топло.

Молим, и Вие, и Коледният дух да заповядате!

“Как спрях да крада”
Мария Донева,
редактор Марин Бодаков,
художник Иво Йорданов,
ИК Жанет 45

Утре (24 ноември, петък) е представянето и на новата книга на Катя Зографова - “Словозографии”. Мястото е Радио Стара Загора, часът – 17:30.
#vikknov

сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн