Лекция за грижите за краката за пациентите с диабет

STZAGORA.NET
*
Beroe Medicinski centarНа 22 ноември в МБАЛ МК „Св. Иван Рилски”, клон Стара Загора, се проведе лекция за пациентите със захарен диабет, лекувани в болницата и техните близки, посветена на грижите за краката. Проявата е част от инициативите във връзка с месеца за борба с диабета.

Лекцията беше изнесена от д-р Даниела Колева, специалист ендокринолог в болницата. Разискваха се темите за усложненията на захарния диабет – остри и хронични, и специално за диабетната полиневропатия. На пациентите бяха дадени практически съвети как болните с диабет трябва да се грижат за краката си, както и бяха разяснени схемите за дългосрочно лечение на пациенти с диабетна невропатия.

В края на лекцията пациентите получиха информационни материали и принадлежности за грижа за краката, осигурени от фармацевтична компания „Вьорваг Фарма”. Лекцията се радваше на голям интерес от пациентите, които зададоха много въпроси. Пациенти с дългогодишен захарен диабет споделиха опита си в ежедневните грижи за краката. След мероприятието пациенти разказаха, че обучението в група е било ползотворно и приятно за тях.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн