Община Стара Загора участва в най-голямото туристическо изложение в Румъния

STZAGORA.NET
*
IMAG1531Туристическият информационен център към Община Стара Загора представи Града на липите като атрактивна туристическа дестинация на най-голямото туристическо изложение в Румъния. „Targul de Turism al Romaniei“ се състоя в Букурещ от 16 до 19 ноември.

Международният форум се провежда два пъти годишно на експозиционна площ от 15 000 кв.м в шест павилиона. Предназначен е както за масова публика, така и за професионалисти от туристическия бранш. Участието на Туристически информационен център – Стара Загора е в рамките на националния щанд на България, организиран от Министерството на туризма. С рекламно-информационни материали на английски и румънски език в дните на изложението бе представено хилядолетното културно-историческо наследство на града, както и туристически маршрути с най-значимите забележителности на Стара Загора – Музей „Неолитни жилища“, Античен форумен комплекс на Августа Траяна, Музей на религиите, Регионален исторически музей, както и възможностите за СПА и уелнес, делови, спортен и други видове туризъм.

„Румъния е ключов пазар за българския туризъм. През 2016 г. страната ни е посетена от 1 096 874 румънски туристи, които идват основно за ваканционен, СПА и културен туризъм, но също и за празници като Коледа и Нова година“ – съобщи след завръщането си заместник-кметът Красимира Чахова, която участва във форума.
#vikknov

сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн