Пластика на клепачите връща времето назад в Болница „Тракия“

STZAGORA.NET
*
Блефаропластиката възстановява ефективно младежкото излъчване на лицето, казва офталмологът д-р Димитрина Желязкова
*
Blefaroplastika_D-r Zhelyazkova-2-WEBКогато достигнем средна възраст, по лицата ни проличават първите признаци на стареене. Появяват се най-напред в зоната около очите, където кожата е съвсем тънка. Забелязваме, че горните клепачи са се поотпуснали, под очите са се появили торбички, фини бръчки, тъмни кръгове, кожата е загубила еластичност и тургур. Всичко това е придало на погледа уморен вид и като цяло е променило излъчването на лицето. В този случай на помощ идва пластичната хирургия на клепачи, известна като блефаропластика. От години козметичната процедура успешно се прилага в Офталмологично отделение на Болница „Тракия“ от д-р Димитрина Желязкова, която специализира във водещи европейски клиники и постига отлични резултати.

„Обикновено на около 45-годишна възраст идва ден, в който започваме да не се харесваме особено в огледалото. Блефаропластиката успява да върне времето назад за тези мъже и жени, за които е важно да имат същото младежко излъчване, което са притежавали преди около десетина години“ – казва д-р Желязкова.

Интервенцията е лека, но изключително ефективна, защото премахва излишната кожа и мастни натрупвания в областта на клепачите и връща свежия вид на лицето. Процедурата е подходяща както за жени, така и за мъже. Преди операцията пациентът се подлага на внимателен офталмологичен преглед, посочва д-р Желязкова. Прави се оценка на всички анатомични особености в областта на очите, след което се извършва прецизно планиране на предстоящата пластика. Процедурата трае кратко – не повече от 2 часа, ако се извършва комбинирана пластика на горни и долни клепачи. Възстановяването трае около седмица.

Максималният ефект от блефаропластиката настъпва след 6-я месец от операцията, когато става пълното възстановяване на колагена на кожата. Резултатите стават все по-добри след 10-я, дори 12-я месец. Ефектът е траен, макар че не може да спре естественото стареене. Няма панацея за преодоляване на този процес, но ако искате да изглеждате дълго време жизнени и млади, това е най-ефективният метод, казва д-р Желязкова. Неоперативните методи, като набралата популярност неоперативна блефаропластика, различните филъри, ботокс, модерните лазерни и радиочестотни технологии, разбира се, също имат своето място в съхраняване на младостта и красотата, но не притежават този радикален ефект, който дава оперативната блефаропластиката, допълва тя.

Колко години след процедурата ще продължи ефектът, зависи от начина ви на живот, от това как поддържате кожата си, при какви условия живеете и работите. Подходящи за процедурата са всички пациенти, които не страдат от някакво кожно заболяване, инфекция или възпаление. Цената на процедурата е различна в зависимост от това, дали ще се прави пластика само на горни или само на долни клепачи или в комбинация.

Повече информация и записване за предварителна консултация може да получите от д-р Желязкова на телефон 0888 281 636 или да и пишете на имейл zhelyazkova.d@gmail.com.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн