ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е в пълна готовност за работа при зимни условия

STZAGORA.NET
*
Централата е гарант за енергийната стабилност на страната през студените месеци
*
ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е напълно подготвен за работа при зимни условия, се увери министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която заедно със заместника си Красимир Първанов и експерти от министерството направи инспекция на централата днес. Посещението на министър Петкова бе част от проверката на готовността на енергийните предприятия. На място тя провери и дали са спазени изискванията на наредбата за резерва от горива, които да гарантират надеждно и продължително производство на електроенергия. Според наредбата, ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ има ангажимент да осигури 280 хил. тона въглища, а в момента централата разполага с над 450 хил. тона, обясни Тодор Бележков, изпълнителен директор „Експлоатация“ на ЕЙ И ЕС България. Освен, че спазваме наредбата, нашата централа надхвърля с над 50% изискванията за резерви от горива на централите, работещите с въглища, каза Бележков.

„Миналата зима ЕЙ И ЕС бяха много добре подготвени и осигуриха необходимата енергия. Уверена съм, че това ще бъде така и през тази година“, заяви Министър Петкова, след като провери по документи и на място запасите от въглища на централата.

„ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово е в пълна готовност за зимния сезон. За пореден път ЕЙ И ЕС доказа своята роля на ключов фактор за осигуряване на стабилността на електроенергийните доставки в страната“, каза Иван Цанков, изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България.

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е най-новата и модерна централа в България и е от ключово значение за сигурността на електроснабдяването в страната. По време на продължителното застудяване през януари 2017 г., ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ работи на пълна мощност, за да подкрепи енергийната система и да не се стигне до режим на тока. В този случай ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ произведе около 10% от общата електроенергия за януари 2017 г. и отчете над 99% надеждност на производството си.

За ЕЙ И ЕС България
ЕЙ И ЕС присъства в България от 2001 г. и е сред най-големите инвеститори за последните 25 години с вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. ЕЙ И ЕС България е собственик на една от най-новите и модерни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, на съоръжението за депониране на отпадъци край село Обручище, мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – „Свети Никола” край Каварна, както и на Център за Споделени Услуги в София.

За ЕЙ И ЕС
Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 17 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите 19 000 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни през 2016 година са на стойност 14 милиарда долара, като притежаваме и управляваме активи за общо 36 милиарда долара. За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте ЕЙ И ЕС в Twitter @TheAESCorp.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн