Задържаха 43-годишен, продавал крадени коли

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Димо Д., на 43 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че за времето от януари 2016 г. до 25.10.2017 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, укрил и спомогнал да бъдат отчуждени чужди движими вещи – лек автомобил „Нисан-Х“, лек автомобил „Ауди-А4“, лек автомобил „Мерцедес CLK“, лек автомобил „Мазда – CХ5“, лек автомобил „Ауди-Q5“, за които знаел, че са придобити от другиго чрез престъпление, като укривателството е в големи размери – престъпление по чл.215, ал.2, т.1, във вр. ал.1, във вр.чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Димо Д. досъдебно производство е установено, че от януари 2016 г. до 25.10.2017 г. той се разпоредил с гореописаните моторни превозни средства, като продавач на същите, както и обстоятелството, че Димо Д. е знаел, че същите са били предмет на престъпление и че са укрити и отчуждени с цел набавяне на имотна облага от обвиняемия.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димо Д. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Димо Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн