Български компании запознават децата с професиите на техните родители в Деня на народните будители

STZAGORA.NET
*
Повече от 600 деца от цялата страна посетиха компаниите, в които работят техните родители в рамките на националната инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея се с труда на моите родители.

“Гордея се с труда на моите родители“ е дългосрочна национална програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, и нейната основната цел е да покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява. В рамките на проекта, децата научават много нова информация, полезна за тяхната обща култура и бъдещото им кариерно ориентиране, изгражда се позитивна и емоционална връзка между семействата на служителите и компанията и, не на последно място, служителите придобиват самочувствие и удовлетвореност от признанието, което получават за своята работа. В тазгодишната издание взеха участие общо 22 компании от цялата страна.

За пета поредна година в инициативата се включи и КонтурГлобал Марица Изток 3. Компанията е един от основоположниците на проекта и взема участие в него от самото му създаване през 2013-та година. В деня на народните будители – 1 ноември, ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ отново отвори вратите си и посрещна децата на своите служители. Почти 50 малчугана на възраст от 4 до 16 години посетиха електроцентралата, за да се запознаят с професиите на мама и тате, както и да научат как се произвежда електроенергия.

Децата, които електроцентралата гостоприемно прие, бяха разделени на три възрастови групи. По интересен и увлекателен начин им бяха представени подробности за различни професии – какво означава да бъдеш системен инженер и специалист по ефективност и каква е тяхната роля в процеса на електропроизводство, какво работи лаборантът и как се правят различните химични анализи в лаборатория, какво означава да бъдеш еколог и защо опазването на околната среда е толкова важно, каква е ролята на пожарникаря в една електроцентрала – това са само част от нещата, които децата научиха по време на престоя им в ТЕЦ-а. Младежите имаха възможност да посетят работните места на своите родители, за да се запознаят с ежедневните им задължения, както и да видят основните съоръжения в електроцентралата.

#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн