Народният представител Емил Христов от ГЕРБ се срещна с работещите в „Хранинвест-Хранмашкомплект“ АД

STZAGORA.NET
*
Работим активно по изпълнение на предизборните си ангажименти и за нас обратната връзка с хората е от изключително значение. Това каза Емил Христов, народен представител от ГЕРБ и общински ръководител на партията в Стара Загора, при срещата си с ръководството и работещите в „Хранинвест-Хранмашкомплект“ АД. Той посети различни цехове в дружеството, в което работят близо 500 души.

„Преди малко повече от половин година ние ви обещахме редовни срещи и ето че сега сме тук, за да ви кажем какво сме свършили, накъде вървим и да чуем вашата оценка за случващото се в Стара Загора и в държавата“ – сподели с присъстващите Емил Христов. Той подчерта, че ГЕРБ изпълнява ангажиментите си и доказателство за това е социалната сфера, където са отделени 720 млн. лв. за повишаването на пенсиите и заплатите на учителите. Добра е програмата „Родители в заетост“, която е в помощ на младите семейства. Целта й е държавата да подпомогне работещите родители, които искат да се върнат на работа, но са възпрепятствани да го направят, защото няма кой да се грижи за децата им. Детегледачи могат да бъдат бабите и дядовците им, за което те ще получават минимална заплата.

Според голяма част от работещите в дружеството здравеопазването и образованието са двете системи, в които ГЕРБ трябва да положи най-много усилия. Здравните осигуровки, направленията, дълговете на общинските и държавните болници, доплащанията за медицински услуги бяха сред най-често задаваните въпроси. Друг важен момент е обезлюдяването и заминаването на младите в чужбина, което води до демографски срив.

Според работодателите най-сериозният проблем в момента е липсата на работна ръка, а скъсването преди години на връзката между професионалното образование, практиката и фирмите днес дава своя негативен резултат. По време на срещата на Емил Христов с ръководството на „Хранинвест-Хранмашкомплект“ АД стана ясно, че дружеството всяка година инвестира десетки милиони за нови машини, но най-големият въпрос е свързан с пазара на труда и с това кой ще работи с оборудването, което е на европейско ниво.

#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн