Камери с висока резолюция ще има на входно-изходните точки на Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Камери с висока резолюция, монтирани на възлови точки, до броени дни ще заработят в Стара Загора, съобщи nbp.bg. Те ще записват колите, които влизат и излизат от града. Софтуерът им позволява и залагане на регистрационни номера за бързо откриване на конкретен автомобил.

Тестовете приключиха, камерите в момента се монтират, е уточнил пред медията кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Целта е превенция, предотвратяване на извършването на престъпления, както и по-добра разкриваемост. С директора на ОД МВР ст. комисар Георги Хаджиев работим много добре, по негово настояване набелязахме точките за монтирането им. Техниката дава възможност изходните точки на града да се наблюдават постоянно и да се заснемат всички, които влизат и излизат. Има случаи на кражби на автомобили, а и други престъпления, чиито извършители идват отвън. Сега ще могат да бъдат засичани, обясни кметът. Той допълни, че камерите ще заработят до месец.

Целия текст – интервю с директора на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Георги ХАДЖИЕВ, четете тук >>>.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн