В Стара Загора ще обсъдят приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

STZAGORA.NET
*
Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова и нейният екип, със съдействието на Община Стара Загора и ЕИЦ Европа Директно, организират в Стара Загора среща-дискусия. На нея ще бъдат обсъдени предизвикателствата в приоритетите на българското председателство, особено тези, свързани с младите хора.

От 1 януари догодина България поема ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз – отговорна задача, която изисква информираност и подготовка на цялото ни общество, особено на младите хора, коментират организаторите.

Форумът ще се проведе на 3 ноември 2017 г. от 15.00 часа в зала „П.Р.Славейков“ в сградата на Община Стара Загора.

Срещата дискусия ще е на тема “Младежките предизвикателства в приоритетите на Българското председателство“. Участниците ще обсъждат въпроси, свързани с младежките политики и инициативи на Европейския парламент и Европейската комисия. Ще бъдат представени и инициативите на младите хора в община Стара Загора.

Младежката заетост, иновациите и образованието ще са сред основните приоритети на страната ни по време на председателството.

В срещата ще се включи и евродепутатът Ева Майдел, която ще представи младежките политики и инициативи на Европейския парламент.

По нейна инициатива след дискусията ще бъде открита изложба, посветена на Българското председателство. Старозагорци ще могат да я видят по алеята в парк „Пети октомври“.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн