Автобус се обърна на АМ “Тракия” край Стралджа през нощта

STZAGORA.NET
*
Сериозен пътен инцидент в страната през изминалата нощ: автобус на “Юнион-Ивкони”, пътуващ по линията София-Слънчев бряг, се обърна на 297-я километар на автомагистрала “Тракия” в района на Стралджа (област Ямбол). От пътувалите в него 31 души, предимно от Бургас, 17 са отведени в болници в Бургас и Ямбол с наранявания по крайниците, двама или трима са останали за наблюдение с коремни травми, останалите са освободени. В автобуса освен българи са пътували две гражданки на Русия и мъж от Германия. Водачът е бил задържан в следствения арест в Ямбол.

Според собственика на фирмата Георги Атанасов автобусът е бил засечен от лек автомобил, поради което се е отклонил рязко и е катастрофирал. Според пътници обаче водачът е заспал на волана. Те са споделили това пред репортер на Нова телевизия. Водачът сам е шофирал автобуса в първия курс в 6.00 часа сутринта от Слънчев бряг до София, след което в късния следобед е потеглил отново сам, без сменник, по обратния маршрут към Слънчев бряг.

Снимка: Нова ТВ
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн