“КонтурГлобал Марица Изток 3″ с награда от НСОРБ за дарител на местната общност в Гълъбово

STZAGORA.NET
*
Националното сдружение на общините отличи най-големите общински благодетели на годината
*
По време на XII Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), бяха връчени и годишните награди на сдружението за активни общини и организации, подкрепящи местните общности. Благодарение на номинацията на Oбщина Гълъбово „КонтурГлобал Марица Изток 3“ бяха отличени с награда „Дарител на общините“ за 2017 г. в категория „Подкрепа за малки общини“.

Американската топлоелектроцентрала и Община Гълъбово от години си сътрудничат успешно по редица проекти, свързани с подобряване на стандарта на живот на жителите на града. Съгласно дългосрочното споразумение с Oбщина Гълъбово „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ежегодно осъществява социални проекти на стойност до 500 000 лв. с цел подобряване стандарта на живот на местната общност. Именно по това споразумение през 2016 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ завърши основния ремонт на спортна зала „Енергетик“ на стойност 714 397,96 лв.

Спортната зала е център за провеждане на всички спортни мероприятия в общината, но не бе ремонтирана от построяването си преди 40 години и преди старта на проекта се намираше в окаяно състояние.

В обновената зала вече се провеждат множество спортни събития, сред които и два от най-значимите турнири от спортния календар на Общината – Регионалното състезание за хора с увреждания, което ежегодно събира над 130 участници и е единствено по рода си в страната, и Международният турнир по борба свободен стил за момчета „Злати Д. Ройдев“.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн