Откриха Техническия колеж в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Първото и дълго чакано в Града на розите висше учебно заведение – Техническият колеж, бе открито с тържествена церемония днес. Колежът е филиал на Техническия университет в София и ще обучава професионални бакалаври по машиностроителни специалности, съобразени с нуждите на фирмите от региона. През учебната 2017/2018 г. в Техническия колеж ще се обучават над 80 студенти. Очаква се през следващите години броят им да нарасне. Капацитетът на висшето училище е 230 студенти.

Гости на празника в Младежкия дом, където първоначално ще се помещава колежът, бяха вицепремиерът Валери Симеонов, Областният управител Гергана Микова, народни представители, кметът на Казанлък Галина Стоянова, ректорът на Техническия университет проф. Георги Михов, представители на академичната общност, студенти, родители.

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от епархията отслужиха тържествен молебен за здраве и успех. С приветствие към присъстващите се обърна Галина Стоянова. Тя заяви, че 23 октомври е историческа за Казанлък дата и напомни през колко много перипетии е минала реализацията на идеята за висше учебно заведение с техническа насоченост. Галина Стоянова благодари на всички, които са помогнали за сбъдването на мечтата на казанлъчани. Тя връчи на Валери Симеонов Благодарствена грамота за това, че с настойчивост и докрай е защитавал пред колегите си в Министерския съвет необходимостта от акредитация на висшето техническо училище в Казанлък.

Валери Симеонов, проф. Михов и директорът на Техническия колеж проф. Ивайло Ганев също поздравиха казанлъчани с новата им придобивка.

#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн