Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми две лица за двойното убийство пред дискотеката в с. Паничерево

STZAGORA.NET
*
На 22.10.2017 г. в 00.05 ч. на тел.112 в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение за масово сбиване между две групи лица от ромски произход пред дискотеката в центъра на с.Паничерево, общ.Гурково. По-късно е получено съобщение от ЦСМП Гурково за това, че пред здравното заведение са били докарани четири лица, две от които мъртви, а останалите две с прободни и порезни рани.

Двете групи са били всяка от около 15 човека, като едната е била от с. Паничерево, а другата от Нова Загора.

В резултат на сбиването Иван И., на 39 г., и синът му Антон А. на 23 г., и двамата от Николаево, са починали. Димитър А., на 21 г., от Николаево, е с прободна рана в гърба и порезни рани по ръцете и главата, а Иван А., на 34 г., от Николаево, е с порезни рани по ръцете.

Извършени са два огледа на местопроизшествието, разпитани са множество свидетели и са назначени съдебно медицински експертизи.

Днес в качеството на обвиняеми лица са привлечени Ангел С. А., на 24 г., за престъпление по чл. 116, а.1, т.4 предл. 3 и т. 12 вр. с чл. 115 вр. с чл. 29, ал.1 буква „б“ вр. с чл. 20, ал.2 вр. с ал.1 от НК, и Виолета А.А., на 26 г., за престъпление по чл. 116, а.1, т.4 предл. 3 вр. с чл. 115 вр. с чл. 20, ал.2 вр. с ал.1 от НК за това, че на 21.10.2017 г. в с. Паничерево, общ. Гурково, в съучастие помежду си умишлено са умъртвили две лица – Иван И. и Антон А., като престъплението е извършено от Ангел А. в условията на опасен рецидив.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн