Комисар Стоян Колев: Голям пожар край Верен в неделя застраши няколко населени места, гасиха го 20 екипа

STZAGORA.NET
*
Продължава дежурството и охраната на локализирания стихиен пожар в с.Верен, съобщи директорът на РД ПБЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев, пожарникар на България за 2016 г. Два екипа от РСПБЗН Чирпан и екип на ДГС Чирпан обхождат периметъра и доугасят локални запалвания вътре в границите на затворения участък.

“Вчера (неделя) в 16:07 ч. бе получено съобщение за пожар между селата Верен и Медово, който бързо се разрастна от силния вятър и застраши няколко населени места – разказа комисар Колев. – Незабавно реагирахме с всички възможни екипи от РДПБЗН Стара Загора и изискахме от Националния оперативен център съдейстие от екипи от 4 съседни области (Пловдив, Хасково, Сливен и Пазарджик). Развитието на пожара застрашаваше 4 населени места в близост.

Рано сутринта днес пожара бе локализиран на площ около 1200 декара, като в с. Верен бяха засегнати десетки дворни места и площи, но не бе допуснато опожаряване на къщи, сгради и други материални загуби. Общо 14 екипа на ПБЗН и 6 екипа на Държавното горско стопанство се преборихме със стихията при силин вятър и сложен пресечен терен. Дежурството на екипи там ще продължи до пълното ликвидиране на произшествието.”

Снимки: РД ПБЗН – Стара Загора


#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн