Комисар Стоян Колев стана Пожарникар на 2016 година, заслужи “Почетен знак на МВР” I степен

STZAGORA.NET
*
В традиционния конкурс “Пожарникар на годината”, организиран за 22-ри пореден път от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, за комплексен победител днес бе обявен комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН – Стара Загора. Със заповед на министъра на вътрешните работи той е награден с „Почетен знак на МВР” I-ва степен, съобщи пресцентърът на МВР. Церемонията се проведе в Централния военен клуб в столицата.

Комисар Колев получи специално изработената купа за първенство в конкурса. Той благодари за отлчието и за високата чест да бъде „Пожарникар на годината“, като заяви, че и до днес спазва думите на гл.комисар Николов, с които е бил назначен за директор на регионалната дирекция в Стара Загора – денонощно да се грижи за имиджа на професията и да пази честта на пагона.

Пожарникар №1 в Старозагорска област заслужи признанието с високия си професионализъм при овладяване на критичната ситуация с изтекъл пропан-бутан от цистерна в Николаево през на 17 август 2016 г., както и за ръководната му роля в потушаването на серията пожари в региона през лятото.

В раздел „Превенция” една от трите награди получи мл. инспектор Адриана Димитрова от РС ПБЗН при ТЕЦ “Марица-изток 2″.

Отличие в категория „Контролна дейност” получи инспектор Марин Радев от РС ПБЗН – Стара Загора, заедно с още трима негови колеги от страната.

На тържеството присъстваха служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов, главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, ръководството на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, директорите на главните дирекции в структурата на министерството, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприян, председателят на фондация „Доверие и закрила” Христо Друмев, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, представители на местната власт.

Конкурсът се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият – за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. В специална категория категорията „Отличени” се присъждат награди за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици и доброволци.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн