Голям хоров концерт на Държавна опера Стара Загора за 24 май на площада

STZAGORA.NET
*
В шест лъча ще бъдат оформени училищата и културните институти, които ще участват в тържественото шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. То ще тръгне веднага след края на ритуала по издигане на националния флаг.

Колоната, която ще преминава по централния булевард „Цар Симеон Велики“, ще бъде предвождана от портрет на Солунските братя Кирил и Методий и знаменна група, зад която ще вървят старозагорският митрополит Киприан, кметът, областният управител, представители на местната и държавната власт, на различни образователни и културни институти, градският духов оркестър и др.

Церемонията по издигане на националния флаг на площада пред общината ще започне в 10.00 ч. Трикольорът и знамената на Стара Загора и Европейския съюз ще бъдат издигнати от носителите на наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“ за 2017 година, които ще бъдат обявени на тържествена церемония утре вечер в Лапидариума на Регионалния исторически музей от 18.00 ч.

Новост в програмата за празника тази година е големият празничен хоров концерт на Държавна опера Стара Загора, който ще започне в 11.15 ч., на празничния 24 май, на площада пред общината.

Вечерта от 19.00 ч., в залата на оперния театър, оркестърът на операта ще участва и в концерта на супергрупата „Фондацията“.

#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн