С два златни медала се завърна Ангелина Кръстева от Европейското първенство по канадска борба в Катовице

STZAGORA.NET
*
Ангелина Кръстева от Обединения спортен клуб „Августа“ в Стара Загора се завърна с два златни медала, в категории лява и дясна ръка, от Европейското първенство по канадска борба. То се проведе в Катовице, Република Полша, от 17 до 19 май 2017 г.

Кръстева, която е председател на Териториалната асоциация на сляпо-глухите в Стара Загора, се състезава в категорията за жени с увредено зрение до 60 кг.

През октомври миналата година тя завоюва два златни медала от Световното първенство по канадска борба за хора с увреждания, което се проведе в Благоевград, и ги посвети на синовете си и на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Преди това състезателите от клуба спечелиха и Златната купа. Градоначалникът подпомага всячески спортните изяви на членовете на клуб „Августа“. В него развиват канадска борба от 4 години и имат немалко успехи в редица спортове като лека атлетика, спортно ходене, табла и шахмат.

В края на 2016 г. състезателите по канадска борба от „Августа“ получиха обещаната от кмета Живко Тодоров специална маса за тренировки.

Ангелина Кръстева е с остатъчно зрение заради пигментна дегенерация на ретината. Заболяването е наследствено и се е проявило след 26-та й година. Живее в близкото до Стара Загора село Богомилово.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн