83 нови полицаи се заклеха в Казанлък

STZAGORA.NET
*
На церемонията в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в Казанлък 75 млади момчета и 8 момичета официално влязоха в полицейските редици. 13 от тях бяха наградени с Почетна грамота за отличен успех.

С полагане на клетва по Етичния кодекс на служителите на МВР, след 6-месечно обучение новият полицейски Випуск 2017 ще изпълнява мисията да опазва здравето, живота и обществения ред в страната и се закле: „Служа на Република България!“.

От името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова на тържествения ритуал присъства заместник – кметът по финансите Михаил Михайлов. Сред официалните лица бяха представители на областната управа, висши полицейски началници, свещеник от Старозагорската епархия, който отслужи тържествен водосвет за здраве и благоденствие на младите служители на МВР. Преподаватели, близки и приятели изпратиха в новото поприще Випуск 2017 на Академията.

Преди тържествената церемония за края на обучението и полагането на клетва от завършилите курса за нови държавни служители официалните лица се поклониха и положиха цветя на Паметника на загиналите служители от МВР в двора на учебния център.

По данни на Академията на МВР, във всички структури на МВР тази година новите полицаи са с 1 125 повече от обичайното, като в момента се обучават 107 бъдещи полицаи.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн