Референдум да реши съдбата на „Бедечка“, предложи кметът Живко Тодоров

STZAGORA.NET
*
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров очаква 11-членната Временна комисия от общински съветници, излъчена на мартенската сесия на ОбС, да събере всички налични материали и оценки, и да представи казуса “Бедечка” пред обществото, като предложи дата за референдум в активния сезон – края на май или началото на юни. Това стана ясно на пресконференция, дадена днес от градоначалника след зачестилите спекулации по темата в различни медии, предимно национални.

Допитването до старозагорци ще даде отговор на въпроса какво е предпочитаното решение – изкупуване на частните терени и създаването на тяхно място на общински парк, или строителният вариант. “Най-коретното е да се направи референдум, защото спекулациите са наистина огромни, фактите се представят тенденциозно, и наистина трябва да се развърже всичко това, което продължава вече твърде дълго. Нека всичко да бъде прозрачно и хората да участват пряко в оформянето и вземането на крайното решение. Това е редно, това е демокрацията” – каза кметът.

Общественото допитване ще помогне на общината и на Общинския съвет да вземат правилното за всички решение, убеден е Живко Тодоров.

Кметът припомни отново ангажиментите, които общината трябва да поеме в единия или в другия случай, като изграждане на инфраструктура, ако бъде построен квартал, или за изграждане на паркови площи и респективно отчуждаване на частните терени. И в двата случая това ще струва немалко на общинския бюджет, не скри е градоначалникът.

Кметът на Стара Загора благодари за работата по случая на членовете на групата „Запазете Бедечка“ и на всички, които са се посветили на казуса.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн